top of page
IMG_3581.jpeg

De opnamestudio van d’Rentmeester is geen standaard opnamelocatie. In deze spectaculaire hoge ruimte vind je een unieke akoestiek en een sfeer die creativiteit ademt. Om nog maar te zwijgen over de prachtige omgeving waar je de stilte kan voelen. Op zoek naar een bijzondere opnamestudio? Het authentieke karakter van deze locatie hoor je terug in iedere noot.
 

VOOr OpnaMes met karakter

Een album als geen ander

Duik de recording studio in. Geen opnamehok maar een 10 meter hoge nok, vol sfeer en vooral een prachtige akoestiek.

Inspiratie voor nieuw werk

Laat je vingers over onze Steinway-vleugel dwalen, droom even weg in de Green Room, of loop met blote voeten door het gras. Inspiratie vind je hier overal. 

Ruimte &
stilte

Je beste werk maak je als er ruimte is. En stilte om de muziek te horen nog voor je een noot hebt gespeeld.

Overnachten &
Ontspanning

Drie heerlijke gastenkamers, een fijne Green Room met pantry, overdekte veranda en een prachtige tuin. Dan kan je werken én ontspannen waar en wanneer jij wilt.

Anker 1
Anker 2
d'Rentmeester_Recordingstudio.png
 De opnamestudio 

Dit is de voormalige privé-studio van Nederlandse concertpianist Rian de Waal. Ontworpen door Peutz Architecten – dé experts in bouwakoestiek – als de perfecte plek voor opnames, repetities en optredens. De studio bevindt zich in een monumentaal pand met Jugendstilelementen, in een rustige
en vooral prachtige omgeving.

d'Rentmeester_studio11.jpg
 Voorzieningen 

Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Kom tot rust in onze Green Room of haal (gratis) een verkwikkend kopje koffie of thee in onze pantry. Wil je er even uit? Natuur, winkels en restaurants vind je in de buurt. En als je echt volledig op wilt gaan in het creatieve proces kan je bij ons comfortabel overnachten. Dan hoef je je werk ook niet te onderbreken met een autorit naar huis of hotel.

d'Rentmeester_studio20.jpg
 Techniek & apparatuur 

Of je nu je eigen team en apparatuur meeneemt of het door ons wilt laten regelen. Of je nu een demo of volledig album wilt opnemen, het kan allemaal. Wij denken met je mee en werken samen met diverse technici, pianostemmers en andere opnamespecialisten. Zo wordt jouw opname precies wat je ervan verwacht had.

Anker 3

Wat je kunt verwachten als je je recording bij d’Rentmeester doet? Een heleboel.
Maar in het kort:

 • Grote ruimte van 25 x 15 meter met
  dubbel
  glas

 • Plafonds van 10 meter hoog

 • Sfeervolle houten vloer voor de
  beste akoestiek

 • Steinway-vleugel in perfecte staat (optioneel)

 • Pianostemmer (op aanvraag)

 • Technicus (op aanvraag)

 • Randapparatuur aanwezig
  (bekijk de technische specs)

43_Valthermond_Zuiderdiep_279_REDRES JWA

Faciliteiten Op lOcatie

€350

Per dagdeel van 4 uur

€600

Per dagdeel van 8 uur

OFFERTe

OP MAAT

We rekenen €100 euro per extra uur.  Als je bij ons een hele dag reserveert krijg je de opnamestudio, de technische ruimte, de Green Room en de aanwezige apparatuur volledig voor jezelf. De prijzen zijn exclusief gas en elektra en eventuele andere kosten voor bijvoorbeeld een pianostemmer of catering. 
 
Op basis van jouw wensen maken we altijd een offerte op maat.  

Wat kOst de 
OPNAMEstudio?

Voor meerdaags project

Reviews

Harro Ruijsenaars cellist

Michel Brandjes Steinway & zonen technicus

Rob Metkemeijer 
Director Peutz bv

Een ruimte die akoestisch helemaal klopt zonder trucage. Het natuurlijke, transparante, maar ook ruimtelijke geluid maakt deze locatie uiterst geschikt voor kamermuziekconcerten en opnames. De vorm van de ruimte is onconventioneel voor een opnamestudio of concertzaal en dat zorgt voor een kenmerkend geluid. En biedt de huurder, muzikant of sound producer buitengewone kansen. 

De prachtige akoestiek in de ruimte doet me onmiddellijk denken aan die van de Jesus Christus Kirche in Berlijn waar Karajan al zijn Beethoven symfonieën voor DGG op heeft genomen.

In Valthermond heeft Rian de Waal een atmosfeer gecreëerd die een internationaal festival waardig is. Het is een bijzondere verrassing om een concertzaal aan te treffen in een herenboerderij die naadloos opgaat in het landschap en die ook nog eens minstens zo’n mooi geluid biedt als de repetitieruimte van het Concertgebouw. Het was deze reis meer dan waard, om in Michelingids-termen te blijven.

Everett Porter producer & engineer Polyhymnia

Een fantastische akoestiek om kamermuziek te spelen en op te nemen, in een pittoresk Nederlands landelijke omgeving. Compleet met hoogwaardige opnamevoorzieningen. 

bottom of page