top of page
Pianorecital Thomas Beijer
Pianorecital Thomas Beijer

zo 24 sep

|

Valthermond

Pianorecital Thomas Beijer

Thomas Beijer presenteert zich met een gevarieerd programma. De ballades van Brahms zijn jeugdwerken waarin hij zich van zijn verhalende kant laat zien.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

24 sep 2023, 19:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

De vijf stukken die Bartók bundelde in “In de open lucht” (Out of Doors) vormen een compacte staalkaart van hem kenmerkende elementen zoals volksmuziek, de piano als slagwerkinstrument, doedelzak-klanken en nachtmuziek. Na de pauze tapt Beijer uit een heel ander vaatje met het klaaglijke Andante lagrimoso van Liszt. Hij eindigt zijn recital met de derde sonate van Chopin, een werk met veel stemmingswisselingen, een vluchtig scherzo, een verstild langzaam deel en een triomfantelijke finale.

Bekijk de introductie door Thomas BeijerThomas Beijer is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Hij is een gepassioneerd kamermusicus en speelt samen met onder andere celliste Quirine Viersen, violiste Simone Lamsma en zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Behalve pianist is Thomas Beijer ook componist. Een van zijn meest recente werken is de liederencyclus “A Lock without a Key”- liederen geïnspireerd door de COVID-19 lockdown - gecomponeerd voor sopraan Laetitia Gerards, met wie hij de cyclus live op Radio 4 uitvoerde. Naast zijn carrière als pianist en componist, is Thomas Beijer actief als schrijver en tekenaar. In 2017 debuteerde hij bij uitgeverij Prometheus met de novelle Geen Jalapeños. Sinds 2019 is Thomas Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation. In 2022 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt.

'Thomas Beijer overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek stond geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht.' De Volkskrant - Jenny Camilleri

Programma

J. Brahms (1833-1897) 4 Ballades op. 10 B. Bartók (1881-1945) In de open lucht, Sz. 81 (1926) Pauze F. Liszt (1811-1886) Andante lagrimoso uit Harmonies poétiques et réligieuses, S.173, nr. 9 F. Chopin (1810-1849) Sonate nr. 3 in b-klein, op. 58

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page