TIP JAR

za 11 jun.

|

d'Rentmeester

TIP JAR

De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, virtuoos gespeeld. Tip Jar is optimaal genieten van Americana van eigen bodem.

Tijd & LOCATIE

11 jun. 20:00

d'Rentmeester , Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Nederland

Over dit event

Folk- & americanaband Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win (begeleider van o.a. Gerard van Maasakkers, Iain Matthews, Egbert Meijers, Sam Baker, Birds of Chicago of Walt Wilkins) en Arianne Knegt. 

Tip Jar’s aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het met hun luisterliedjes en de bijbehorende anekdotes ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.

Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt. De drie stemmen vormen samen de karakteristieke Tip Jar-sound, die uit duizenden herkenbaar is. Eerlijke liedjes over grote en kleine alledaagse dingen die iedereen zal herkennen.

Bart de Win geeft, naast zijn optredens, les op de conservatoria van Rotterdam en Utrecht, en Baer Traa was één van zijn meest getalenteerde studenten. Baer is de nieuwe soul- en americanaman. Zijn eerste single Stone Cold Womanwerd meteen vijfsterrentrack bij Gerard Ekdom op Radio 2. Opgegroeid in Venlo, in een nest van klassieke musici, werd hij omringd door symfonieën en sonates, maar al snel zocht hij zijn heil ergens anders: soulzangers als Marvin Gaye en Bill Withers en songwriters als James Taylor en Jackson Browne vormden zijn inspiratiebron. Met zijn groovy gitaarspel en zijn prachtige harmony vocals met rafelrandje vormt hij de perfecte aanvulling voor Tip Jar.

Een concert om echt naar uit te kijken!

Bart de Win: toetsen, gitaar, zang

Arianne Knegt: zang

Baer Traa: gitaar, zang

www.tipjar.nl/video

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Tip Jar | d'Rentmeester

  €15

  +€0.38 servicekosten

  11 juni - 20:00 uur

  €15

  +€0.38 servicekosten

  0

  €0

Totaal

€0

DEEL HET MET VRIENDEN