top of page
TIP JAR
TIP JAR

za 25 jun

|

d'Rentmeester

TIP JAR

De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, virtuoos gespeeld. Tip Jar is optimaal genieten van Americana van eigen bodem.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

25 jun 2022, 20:00

d'Rentmeester , Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Nederland

Over dit event

Folk- & americanaband Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win (begeleider van o.a. Gerard van Maasakkers, Iain Matthews, Egbert Meijers, Sam Baker, Birds of Chicago of Walt Wilkins) en Arianne Knegt. 

Tip Jar’s aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het met hun luisterliedjes en de bijbehorende anekdotes ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.

Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt. De drie stemmen vormen samen de karakteristieke Tip Jar-sound, die uit duizenden herkenbaar is. Eerlijke liedjes over grote en kleine alledaagse dingen die iedereen zal herkennen.

Tonnie Ector is muzikant in hart en nieren. Als jongen vergezelde hij zijn vader vaak naar optredens met diens dansorkest, en toen hij wat ouder werd begon hij te spelen in diverse bands. Zo speelde hij met de te jong overleden muzikant en cabaretier Roland Smeenk, is hij bekend van The Handsome Harry Company, en tourt hij door heel Europa met zijn muziek-entertainment-band The Slampampers. Daarnaast is hij met zijn karakteristieke spel op contrabas een betrouwbare steunpilaar voor Tip Jar.

Een concert om echt naar uit te kijken!

Bart de Win: toetsen, gitaar, zang

Arianne Knegt: zang

Tonnie Ector: contrabas, zang

www.tipjar.nl/video

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page