top of page
Them Dirty Dimes - Spare Change
Them Dirty Dimes - Spare Change

za 04 jan

|

Valthermond

Them Dirty Dimes - Spare Change

Na twee goed ontvangen albums brengt de Groningse band Them Dirty Dimes haar eerste liveplaat uit: Spare Change. Hierin graaien de Dimes in hun diepe zakken met eigen materiaal, aangevuld met de prachtigste bluegrass en western oldies. In d'Rentmeester presenteren ze die plaat in intieme setting.

Tijd & LOCATIE

04 jan 2025, 20:15

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

De Groningse rootsband Them Dirty Dimes vestigde in een aantal jaar een heel solide livereputatie. Van Rotterdam Bluegrass Festival en Noorderzon tot uitverkochte zalen in Tivoli en VERA: moeiteloos bleken ze een vakkundig feestje te bouwen waar ze ook kwamen.

Maar met het goed ontvangen Empty Pockets (2023) bewees de band naast aanstekelijke meezingers ook een aantal Americana pareltjes in haar achterzak te hebben. Nummers als Love on Wheels en Hang on Rosie vragen gewoon om een akoestische setting. Speciaal voor deze tour verruilen ze de drums, toetsen en blazers tijdelijk voor fiddle, mandoline en banjo.

Verwacht een mooie avond vol klassiekers van hun debuutplaat, pareltjes van de opvolger en een greep uit hun inspiratiebronnen. Welcome friends and strangers… Hier wil je bij zijn!

De pers over Empty Pockets

“Een voortreffelijke collectie verhalend songwerk” Written In Music (****)

“Het mooie van dit album is dat de muzikanten in de studio dezelfde energie over weten brengen als op het podium voor een live-publiek.” Lust For Life Magazine (****)

“Het is lastig voor Nederlandse Americana artiesten om net zo groot en bekend te worden als de Amerikanen. Maar een album zoals Empty Pockets kan er makkelijk mee concurreren.” Orange Flag Music

“Them Dirty Dimes kunnen meer dan een feestje creëren, ook in een wat kleinere, haast akoestische setting komt vooral de stem van frontman Gijs de Groot heel mooi tot zijn recht.” 3voor12/Groningen

Them Dirty Dimes:

Na het goed ontvangen debuutalbum ‘In Gold We Trust’ (2021) hebben jeugdvrienden Gijs de Groot en Johan Stolk met Them Dirty Dimes de blaren op de vingers gespeeld. Al snel werden ze een van de meest geboekte Popronde-acts en een graag geziene festivalband. Na hun debuutplaat zochten ze met Empty Pockets (2023) de samenwerking met producer Bernard Gepken (Daniël Lohues, Tangarine, Rob Dekay) en Frans Hagenaars (Excelsior Recordings). Op deze plaat hebben ze de bezieling en energie van hun liveshows proberen te vangen. Met Spare Change (2024) presenteert de band hun allereerste liveplaat, en presenteert deze in een intieme tour met viool, mandoline en banjo.

Ben je d’R ook bij?

Zaal open: 19:30 uur 

Voorverkoop: €19,50 

Aan de deur: €22,00 (Vanaf 20:00 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën 

Tickets

  • Them Dirty Dimes@d'Rentmeester

    Them Dirty Dimes - Spare Change Zaal open vanaf 19:30

    € 19,50

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page