top of page
StOriOni TriO
StOriOni TriO

zo 23 apr

|

Valthermond

StOriOni TriO

Het Storioni Trio wordt algemeen beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende pianotrio’s. Bart van de Roer piano, Wouter Vossen viool, Marc Vossen cello.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

23 apr 2023, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Het ensemble, opgericht in 1995, ontleent zijn naam aan de door Laurentius Storioni gebouwde viool (1794) die door Wouter Vossen wordt bespeeld. In de beginjaren werkten de drie musici intensief met het Vermeer kwartet, de violist Isaac Stern, cellist Mstislav Rostropovich en met Menahem Pressler, de pianist van het roemruchte Beaux Arts Trio. Het winnen van de ‘Kersjes Prijs’ in 2000 droeg bij aan een vliegende start.

Dit seizoen viert het ensemble zijn 25-jarig jubileum. ‘We hebben nog steeds het enthousiasme dat er vijfentwintig jaar geleden was,’ zegt Wouter Vossen. ‘Wij worden permanent gedreven door enthousiasme over de volgende stap, en die maak je meestal vanuit een muzikaal perspectief. Dat geeft veel energie.’

In die kwart eeuw heeft het Storioni Trio een geheel eigen geluid en kleur gevonden. Zo intensief als de repetities van het trio zijn, zo indringend zijn de concerten. Dit zijn musici die verder willen gaan dan de muziek, zij willen een verhaal vertellen. Het is hun drijfveer om een breed publiek te laten genieten van die levende muziek, vanuit de overtuiging dat je met muziek grenzen kunt overbruggen. Het Storioni Trio vindt het sociale aspect van de muziekbeleving essentieel. Samen met het publiek geniet het trio van de interactie die in maar ook buiten de concertzaal plaatsvindt. Het trio speelt steeds vaker in unieke ruimtes en op ongewone locaties om samen met het publiek op ontdekkingsreis te gaan.

Het Storioni Trio met ‘Grote Russische componisten’ 

Programma

P.I. Tschaikovsky (1840-1893) trio in A minor Op.50

M. Glinka 1804-1857) trio Pathetique in D minor

PAUZE

D. Shostakovich (1906-1975) trio nr.2 in E minor

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page