top of page
STEERNVANGER
STEERNVANGER

vr 19 nov

|

Valthermond

STEERNVANGER

Feelgood folk, soms bijna country. En dat in het Gronings. Door de persoonlijke teksten, de sterke samenzang en de vaak vrolijke, soms ontroerende nummers, neemt Steernvanger je op enthousiaste wijze mee in hun muzikale vondsten en verhalen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

19 nov 2021, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Het plezier waarmee de mannen op het podium staan is aanstekelijk, waardoor je de neiging krijgt mee te zingen, ook als je de teksten niet verstaat. Maar zanger Dion licht de nummers in het Nederlands toe zodat je je altijd mee kunt laten voeren.

Allain, Steernvangers nieuwste single, kwam uit in juni 2021. De band keek met dit nummer terug op de corona-periode waarin iedereen wel eens alleen was, maar we toch veel liever samen waren.

De single “Mooie dag” was met meer dan 60.000 views online een grote hit en het nummer werd nummer 1 in de eindejaarslijst van de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord. Zelfs in België had “Mooie dag” succes met een nummer 1 notering in de hitlijst van jouwradio.be. Eerder was “De wereld in mien kop” ook al een regelrechte zomerhit: Superster op RTV Oost en bijna vijf maanden in de Noord 9, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Het nummer leverde Steernvanger een nominatie op voor de Bosklopper Bokaal. Dat de band gewaardeerd wordt door het radiopubliek mag duidelijk zijn: alle singles haalden de Noord 9.

In 2017 won het duo Dion Bouwes en Dennis Krottje het Grunneger Laidjesfestival met Duuster, éen van de meest gedraaide Groninger singles van dat jaar (RTV Noord top 3). Het jaar daarna ging de winst wederom naar Dion, met de formatie Manlu, waarin ook Marco speelt. Dion en Dennis’ protestlied “De moat is vol”, over de Groninger aardbevingen, eindigde nipt op een tweede plaats bij de verkiezing Beste Groningstalige Song van 2017. Na de toevoeging van drums, bas, mondharmonica en de extra vocalen in 2018, werd het repertoire uitgebreid en het plezier op het podium nog groter. De band was compleet: Steernvanger zag het licht.

Dit belooft een prachtige avond te worden met muziek die raakt!

Tickets

  • Steernvangers

    € 15,00
    +€ 0,38 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page