top of page
Saverio Maccne & Double Ace
Saverio Maccne & Double Ace

vr 22 okt

|

d'Rentmeester

Saverio Maccne & Double Ace

Om in dé blues-provincie van Nederland een eerste blues-concert aan het programma toe te voegen is op z’n zachtst gezegd nogal een uitdaging. We hebben over de hele wereld gezocht en kwamen uit bij een Argentijn van Italiaanse komaf, die al jaren in Lapland woont. Want wat van ver komt is lekker!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

22 okt 2021, 20:15

d'Rentmeester, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Om in dé blues-provincie van Nederland een eerste blues-concert aan het programma toe te voegen is op z’n zachtst gezegd nogal een uitdaging. We hebben over de hele wereld gezocht en kwamen uit bij een Argentijn van Italiaanse komaf, die al jaren in Lapland woont en samen met een Amerikaan op de bas en een Rotterdamse drummer Saverio Maccne & Double Ace vormt. Want wat van ver komt is lekker!

Saverio Maccne is een blues- en rockgitarist en singer-songwriter uit Buenos Aires, Argentinië. Hij heeft een unieke, krachtige sound, die de rauwheid van de straat en dynamische kracht combineert met de precisie van zijn virtuoze gitaarkunsten.

Het unieke van Maccne's muziek is gebaseerd op zijn brede en jarenlange ervaring met veel verschillende muziekgenres en zijn vaardigheid om ze op een originele en compromisloze manier te combineren. In de kern van zijn muziek vind je de liefde voor Blues én de 60's en 70's Rock - gelardeerd met enkele nauwgezette technieken van Jazz.

Maccne's muziek is intense elektrische Blues; het is rauw en ongepolijst, het vibreert in een originele, bijna primitieve, felle kracht en tóch is het perfect gebalanceerd en precies; elke noot moet absoluut raak zijn en elke noot moet een stukje van de ziel van de componist weerspiegelen.

Hij heeft zich van jongs af aan toegelegd op de gitaar. Zijn eerste optredens gaf hij op veertienjarige leeftijd, zij aan zij met professionele muzikanten in de donkere kroegen van de “barrios” van Buenos Aires. Op zestienjarige leeftijd begon hij zijn studie aan het conservatorium - maar na bijna vier jaar studeren koos hij in plaats van voor de eindexamens voor de verleiding van de straat en de grote avonturen.

En zo komt het dat hij grotendeels autodidact is, met als grootste meesters de ruige straten van Buenos Aires; in het bijzonder de Boheemse kunstenaarsbuurt San Telmo, waar hij jarenlang het beroemde Plaza Dorrego wist te versieren met zijn gevarieerde en kleurrijke blues-rock.

Tegenwoordig woont Maccne op het rustige platteland van Tornio, Finland, waar hij zich voor zijn muzikale werk laat inspireren door de omringende natuur van Lapland. Hij tourt door heel Noord-Europa (Finland, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Duitsland...) en treedt op bij verschillende Blues & Rock festivals en evenementen, in muziekclubs en bars. Van tijd tot tijd tourt hij ook terug naar huis in Argentinië, waar hij op veel bijval kan rekenen.

Maccne componeert zijn liedjes zowel in Spaanse als Engelse teksten, en elk van zijn albums heeft een uniek verhaal te vertellen. Tot nu toe zijn er vier volledige albums uitgebracht; Bucaro (2013), Crossing the Crosscurrents (2015), Parte de Ello (2017), Look Twice (2018) en daarnaast drie singles Pequeña Parte de Ello (2016), Ain´t Got Nothing But My Sorrow (Bad Gambler) (2019) , en Riding on my mind (2020). Die laatste haalde zelfs de top 10 van de Amerikaanse blues-charts.

Zijn muziek is allemaal beschikbaar op de belangrijkste muziekplatforms en kijk op zijn website www.saveriomaccne.com. Maar koop vooral eerst een kaartje voor vrijdag 22 oktober, want dit wil je niet missen!

Let op:

Wij zijn genoodzaakt ons aan de dan geldende Corona-maatregelen te houden.

Tickets

  • Saverio Maccne & Double Ace

    € 10,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page