top of page
Ragazze strijkkwartet
Ragazze strijkkwartet

zo 26 mrt

|

Valthermond

Ragazze strijkkwartet

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

26 mrt 2023, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Het kwartet keert in dit concert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de kracht van het strijkkwartet bloot.

In het concert, met de titel Basis, worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de bijna twintigjarige carrière van het kwartet: Het Lentekwartet van Mozart, dat Ragazze Quartet tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerde en Schuberts Der Tod und das Mädchen, dat op hun debuutplaat bij label Channel Classics stond. Daarnaast spelen ze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann. Verhalen en anekdotes uit het verleden, heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw. Deze verhalen zijn verzameld door schrijver Koos Terpstra, die de vier Ragazze zowel tezamen als apart interviewde. Hij heeft daaruit een tekst gemaakt die het kwartet tijdens het concert zal voordragen. Persoonlijke anekdotes uit hun kwartet-bestaan, hun liefde voor de muziek, uitleg bij de stukken die gespeeld worden en hun toekomstbeeld komen aan bod. Zo kijken ze met elkaar en met het publiek 20 jaar terug én vooruit. Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Rosa Arnold (eerste viool), Jeanita Vriens - van Tongeren (tweede viool), Annemijn Bergkotte (altviool), Rebecca Wice (cello). Programma:

W.A.Mozart (1756-1791) Strijkkwartet no.14 in G-groot ’Frühling’ KV387 Allegro vivace assai Menuetto (trio in G minor) Andante cantabile in C major Molto allegro J. Widmann (19 juni 1973 ) Strijkkwartet no. 4 (2004-05) PAUZE Fr. Schubert (1797-1828) Strijkkwartet nr. 14 in d-klein ‘Der Tod und das Ma¨dchen’ Allegro Andante con moto Scherzo.Allegro molto Presto

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page