top of page
PRUMMEL FIETS TOUR
PRUMMEL FIETS TOUR

vr 14 okt

|

Valthermond

PRUMMEL FIETS TOUR

Klaas Prummel heeft de Veenkoloniën waardevol cultureel erfgoed en architectuur nagelaten met een karakteristieke uitstraling om trots op te zijn! De Concertboerderij d'Rentmeester is 1 van de vele prachtige gebouwen die is ontworpen door Klaas Prummel.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

14 okt 2022, 19:00 – 23 okt 2022, 19:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

De Prummelweek komt er weer aan! Na de succesvolle eerste editie in 2021 zal ook dit jaar weer een heuse Prummelweek plaatsvinden, zoals gebruikelijk van 14 tot en met 25 oktober. Gedurende deze Prummelweek, die samenvalt met de herfstvakanties in Noord, Midden en Zuid, vertrekt er dagelijks (behalve op maandagen) een Prummeltour onder begeleiding van een ervaren gids. U fietst met gids vanuit 2e Exloërmond naar Musselkanaal. Daarna gaat de tour via Valthermond weer terug naar 2e Exloërmond. De totale route is ongeveer 22 km. Tijdens de tour stoppen we een aantal keer bij kenmerkende panden van architect Klaas Prummel, die leefde van 14 oktober 1884 tot 25 oktober 1970.

Twee eigenaren van elk een Prummelpand (d’Rentmeester in Valthermond en Odeon Cultuurhuis in 2e Exloërmond) hebben samen het idee opgevat om de prachtige karakteristieke panden van de architect Klaas Prummel in de schijnwerpers te zetten en een Prummeltour te organiseren.

Tijdens de herfstvakantie wordt aandacht besteed aan deze prachtige panden door ze ’s avonds in de spotlights te zetten. Overdag kunt u meefietsen met een georganiseerde Prummeltour langs een flink aantal panden die ontworpen zijn door Klaas Prummel. In 2012 is deze route gemaakt door Eva Dubbelboer, die haar afstudeeropdracht wijdde aan een aantal bouwwerken van Prummel.

Gedurende deze “Prummel-week” zullen we vanaf vrijdag 14 oktober dagelijks onder begeleiding van een ervaren gids deze route fietsen, waarbij we onderweg bij een aantal panden stilstaan. De fietsroute is ongeveer 22 km en door de verschillende “stops” maken we er een mooie middag van die af te sluiten is met soep en broodjes. In de weekenden zijn er ’s avonds ook concerten die bezocht kunnen worden bij Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond en Odeon Cultuurhuis in 2e Exloërmond, beide panden van Prummel.

De start van de dagelijkse tour is om 13.00 uur bij Odeon Cultuurhuis, Zuiderdiep 123 te 2e Exloërmond. Op de maandagen is er geen gezamenlijke tour.

Klaas Prummel heeft in de Veenkoloniën waardevol cultureel erfgoed en architectuur nagelaten met een karakteristieke uitstraling om trots op te zijn. Wat ons betreft een mooie gedachte om zijn nalatenschap aan ons gebied onder de aandacht te brengen.

Naast de Prummeltour onder begeleiding wordt het boekje met de route en informatie over de route en de ontwerpen ook op diverse punten aangeboden voor mensen die op eigen houtje de route te voet, per fiets, brommer of auto willen afleggen. Het boekje is op diverse verkooppunten verkrijgbaar voor € 2,50.

Mede namens vele enthousiaste sponsoren en trotse bewoners van “Prummel panden” wordt dit plan gerealiseerd. Voor verdere informatie kunt u een kijkje nemen op de splinternieuwe website www.prummeltour.nl Hier kunt u zich ook aanmelden voor de fietstour met gids!

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page