top of page
pianOrecital Hannes Minnaar
pianOrecital Hannes Minnaar

za 26 nov

|

Valthermond

pianOrecital Hannes Minnaar

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

26 nov 2022, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Programma met Shostakovich en Chopin!

De volgende werken:

Shostakovich (1906 – 1975)

  • Preludes en Fuga’s selectie uit Boeken I en II, Op.87

PAUZE

Chopin (1810 -18490

  • 24 Preludes Op.28

‘Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd’ (Het Parool)

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Naar aanleiding van zijn recital in de Amsterdamse serie Meesterpianisten in 2019 – als eerste Nederlander in tweeëntwintig jaar – schreef NRC dat zijn spel ‘vrij is van bluf en branie en te allen tijde de muziek dient’.

Hannes Minnaar trok wereldwijd aandacht als tweedeprijswinnaar bij het Concours de Genève 2008 en als derdeprijswinnaar bij de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010. Studies bij Jan Wijn, Jacques van Oortmerssen en Ferenc Rados, en masterclasses van Menahem Pressler zijn van bepalende invloed op zijn spel. Minnaar werkte onder meer samen met dirigenten als Herbert Blomstedt, Antony Hermus, Xian Zhang en Jirí Belohlávek. Hij speelde met alle grote Nederlandse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, en orkesten uit diverse Europese landen. Minnaar werd een Borletti-Buitoni Trust Fellow in 2011, en ontving de Nederlandse Muziekprijs in 2016 uit handen van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Minnaar bouwt een omvangrijke discografie op. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninoff en Ravel schreef Gramophone: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig Romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.’ Zijn tweede album werd in BBC Music Magazine benoemd tot Choice of the Month. De opname van Beethovens Keizersconcert met het Nederlands Symfonieorkest en Jan Willem de Vriend werd verkozen tot aanbevolen opname door het BBC Radio 3-programma Building a Library, vanwege de ‘passie, dramatiek, levenskrachtige ritmes, transparantie en bovendien de eendracht waarmee de pianist en het orkest voort­durend op elkaar inspelen.’

Tijdens de coronapandemie nam hij een recital-cd op met de nacht als thema: Nox. Daarop speelt hij stukken van Schumann, Ravel en een speciaal gecomponeerde cyclus van Robert Zuidam. Deze opname resulteerde in een sterrenregen (***** in o.a. de Volkskrant, NRC en Trouw). Ook ging hij op tournee met de Goldbergvariaties vanBach, waarbij het werk tevens werd opgenomen.  Dit album kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or.

Het Van Baerle Trio, dat hij in 2004 met violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder oprichtte, speelt een belangrijke rol in Minnaars muzikale leven. Het trio werd door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013-14. Ze brachten de complete werken van Beethoven voor pianotrio uit, inclusief het Tripel­concert met het Residentie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Onder de hoogtepunten in het seizoen van 2022-23 zijn een recital met de 24 Preludes en fuga’s opus 87 van Dmitri Sjostakovitsj (die ook op cd worden uitgebracht), de Nederlandse premiere van Jörg Widmanns Trauermarsch met het Radio Filharmonisch Orkest en James Gaffigan bij een ZaterdagMatinee in het Concert­gebouw en een recitalprogramma dat hij in het Verenigd Koninkrijk ten gehore zal brengen.

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page