top of page
MARTIJJE & Band
MARTIJJE & Band

za 08 okt

|

d'Rentmeester

MARTIJJE & Band

Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu, naar verhalen in een nieuw geluid vol met roots, blues en gospel-invloeden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

08 okt 2022, 20:00

d'Rentmeester , Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Nederland

Over dit event

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar goed ontvangen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’, waar je onder andere ook Sven Hammond kunt horen, klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. Zelf zegt ze daar over:  “Drents is een warme, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het fijn om het mijn Drents te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Prima te verstaan ook. En dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Het geeft inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat graag overbrengen op anderen.

Naast muziek voor volwassenen, maakte Martijje in samenwerking met o.a. het Huus van de Taol drie eigentijdse albums met Drentse kinderliedjes, gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd: Jamero (2010), Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties (2016) en Vrijheidsliedties (2020). Verder debuteerde ze in 2020 als schrijfster met haar eerste boek ‘Rust Reinheid In De Maot’.

Een concert om echt naar uit te kijken!

Martijje met band!

Vincent Grit (toetsen)

Sebastian Demydczuk (drums)

Luister hier alvast de muziek van Martijje

Tickets

  • d'Rentmeester | Martijje

    2 april - 20:00 uur

    € 15,00
    +€ 0,38 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page