top of page
Lenny Kuhr
Lenny Kuhr

zo 09 feb

|

Valthermond

Lenny Kuhr

Ruim vijftig jaar nadat ze voor Nederland in 1969 het Songfestival won, keert Lenny Kuhr terug met een prachtig nieuw album. Voor het eerst in d'Rentmeester!

Tijd & LOCATIE

09 feb 2025, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Ruim vijftig jaar nadat ze voor Nederland in 1969 het Songfestival won, keert Lenny Kuhr terug met een prachtig nieuw album.

Op de begin 2022 bij Excelsior verschenen, titelloze plaat treedt ze uit haar comfort zone, met verrassende resultaten. Met haar nog immer spatzuivere stem en nieuwe liedjes bewijst Lenny Kuhr dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort.

Daarnaast is er speciaal voor haar geschreven werk van onder anderen Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Tijdens dit theaterconcert doet Lenny een greep uit haar grote en levendige oeuvre. Liedjes waarin ze gevoelens van het benoembare en het onbenoembare op oneindig veel manieren weet te vertolken.

Want Lenny is – zoals de titel van een van de liedjes luidt – ‘Nog Steeds Een Troubadour’.

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre.  De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr.

Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

‘Zangeres Lenny Kuhr wringt de noten uit haar ziel’

  ★★★★ Hester Carvalho in de NRC

“Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.   Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”, aldus Lenny Kuhr over dit programma.

Ben je d’R ook bij?

Zaal open: 14:30 uur 

Voorverkoop: €19,50 

Aan de deur: €22,00 (Vanaf 14:50 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Air Light Holland

Tickets

  • Lenny Kuhr @ d'Rentmeester

    Lenny Kuhr Zaal open vanaf 14:30

    € 19,50

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page