top of page
In De Schemering (Uitgesteld)
In De Schemering (Uitgesteld)

vr 17 sep

|

d’Rentmeester

In De Schemering (Uitgesteld)

Wegens omstandigheden zal de voorstelling verplaatst worden. De nieuwe speeldatum zal binnenkort op onze site vermeld worden. Waarschijnlijk is de voorstelling eind november of begin december bij ons te zien zijn. Houdt u dus onze agenda in de gaten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

17 sep 2021, 20:00

d’Rentmeester, 7876 AP Valthermond 279, Nederland

Over dit event

Met deze reeks concertperformances reflecteren we op deze bizarre 'tijd', op deze historische gebeurtenis van formaat. En dat doen we met de nodige dosis humor. Want lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan.

Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur/trompet) en Renée Bekkers (accordeon)

De Theaterkrant kopte enthousiast: "Muziektheater als redding in verwarrende tijden.”

In De Schemering is een concertperformance waarin theater, muziek en literatuur schaamteloos door elkaar vloeien. De performances worden gepresenteerd op bijzondere locaties verspreid over Nederland en hebben een plug & play-karakter. Vanwege de bijzondere akoestiek en locatie van d'Rentmeester komt deze voorstelling helemaal tot zijn recht. 

We leven in een vreemde tijd. De wereld is van de een op de andere dag veranderd én verenigd.  We bevinden ons in een diffuus gebied, in een soort ‘schemering’, tussen de dag en de nacht. Een tussenfase waarin we niet terug kunnen naar hoe het was, en ook vooruit is onzeker, want hoe gaat onze toekomst eruitzien? 

Deze bizarre tijd is een historische gebeurtenis van formaat. Met deze reeks concertperformances reflecteren we op deze 'tijd'. Maar ook op andere tijden die destijds ook bizar, vreemd, absurd waren. Daarom hebben we composities en teksten uitgekozen die over deze 'impasse' gaan. Musici - met hun instrument als medium – zijn als geen ander in staat dergelijke ontwikkelingen te duiden, collectieve ervaringen te verbeelden en nieuwe toekomstbeelden te schetsen. En dat kan met de nodige dosis humor. Want lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan.

In De Schemering is een theatraal concertperformance met  Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur/trompet), Guus Janssen (piano/orgel) of Renée Bekkers (accordeon) (Renée en Guus wisselen elkaar af). Tekst: Daniil Charms, Samuel Beckett, Don Duyns. Compositie: Hindemith, Janssen, Weil, Stravinsky, Monk, Rachmaninoff.

Let op:

Hier wordt geen negatieve test of vaccinatiebewijs met hulp van de coronaCheck-app voor gevraagd,

echter zijn er dan alleen zitplaatsen op anderhalve meter beschikbaar. Totdat de regering weer meer versoepelingen toelaat.

Tickets

  • In De Schemering

    € 19,50

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page