top of page
IK KAN MIJ NIET MISSEN
IK KAN MIJ NIET MISSEN

za 09 okt

|

d’Rentmeester

IK KAN MIJ NIET MISSEN

BAMBIE & LOTTE DUNSELMAN PRESENTEREN De voorstelling Ik kan mij niet missen is een serieuze poging van twee ingebeeld onsterfelijken om zich voor te bereiden op het onvermijdelijke. Ze bezweren hun eigen angst, weerzin of verzet, en ensceneren een ontmoeting met de dood.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

09 okt 2021, 20:00

d’Rentmeester, 7876 AP Valthermond 279, Nederland

Over dit event

‘Ik wil je graag iets vragen, Dood. Mag ik even op je schoot?’ Zo begint een gedicht van Bette Westera uit haar boek Doodgewoon, dat ze schreef om kinderen te helpen om te gaan met de dood. Maar volwassenen kunnen daar ook wel wat hulp bij gebruiken. En dat geldt zeker voor Lotte Dunselman en Paul van der Laan, allebei meesterontkenners als het gaat om hun eigen eindigheid. Ze weigeren te geloven dat zelfs zij, met hun unieke levens, op een dag bezoek krijgen van Magere Hein. En ze vinden het hoog tijd om daar verandering in te brengen. 

De voorstelling Ik kan mij niet missen is een serieuze poging van twee ingebeeld onsterfelijken om zich voor te bereiden op het onvermijdelijke. Ze bezweren hun eigen angst, weerzin of verzet, en ensceneren een ontmoeting met de dood. Kijken de kunst van het sterven af bij anderen, in vroegere tijden en in culturen waar de dood meer onderdeel is van het leven dan in de westerse samenleving. En maken via de verbeelding het onvoorstelbare voorstelbaar. Op schoot bij de dood. ‘Vijf minuutjes lijkt me fijn. Dan denk ik dat ik later, als je langzaam dichtbij komt, minder bang voor je zal zijn.’

Paul van der Laan en Lotte Dunselman waren eerder samen te zien in De Poolse Bruid van het NNT en tgECHO. De chemie tussen deze twee spelers werd door pers en publiek bejubeld. De NRC tipte Van der Laan als kanshebber op de Louis d’Or en Dunselman is genomineerd voor de Theo d’Or ’20 & ’21.

Credits

Concept en spel: Lotte Dunselman en Paul van der Laan

Eindregie: Marijn van der Jagt

Advies: Jochem Stavenuiter

Productie: Lena Meijer

Publiciteit: Bureau tamtam / Lonneke van Eden

Zakelijke leiding: Bureau Tamtam / Tamara Keasberry

Foto: SYB

Met speciale dank aan: Het Noord Nederlands Toneel

Mede mogelijk gemaakt door: Kunstraad Groningen, Provincie Drenthe, Fonds Podiumkunsten.

Let op:

Wij zijn genoodzaakt ons aan de dan geldende Corona-maatregelen te houden.

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page