top of page
Haydn Jeugd Strijkorkest
Haydn Jeugd Strijkorkest

zo 14 mei

|

Valthermond

Haydn Jeugd Strijkorkest

Het jeugdorkest speelt samen met de jonge soliste Lyke Nota de finale van Mendelssohns jeugdige vioolconcert in d. En met de ervaren solisten Paul Komen en Marion van den Akker brengt het orkest een pianoconcert van Mozart resp. Les nuits d’été van Berlioz.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

14 mei 2023, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Het Haydn Jeugd Strijkorkest is een orkest in Noord-Nederland voor jongeren van 9 t/m 19 jaar, met de ambitie een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest staat onder leiding van Jan-Ype Nota, cellist in het Noord Nederlands Orkest en docent aan de conservatoria van Groningen en Den Haag. De jonge musici spelen zondagmiddag 14 mei samen met drie verschillende solisten. Met de eveneens jonge violiste Lyke Nota (2004) speelt het orkest de speelse finale van het vioolconcert in d-klein van Felix Mendelssohn. Dat is niet zijn “beroemde” vioolconcert (dat kunnen we op 4 juni horen), maar een jeugdwerk dat hij op 13-jarige leeftijd schreef. Lyke Nota studeert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en ze vindt het Haydn Jeugd Strijkorkest “ontzettend gaaf”. Daarna klinkt een van die opgewekte pianoconcerten van Wolfgang Amadeus Mozart (nr. 12 in A-groot, KV 414), dat hij schreef toen hij 26 was. Het orkest speelt samen met Paul Komen, pianodocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en regelmatige en graag geziene gast in d'Rentmeester. Na de pauze volgt de beroemde, zinderende liederencyclus Les nuits d’été (zomernachten) van Hector Berlioz. Een werk van grote intimiteit en melodische schoonheid. De liederen hebben geen onderlinge verhouding met elkaar maar zijn verbonden met emoties, zoals liefde, lentegevoel, gemis, afscheid en hartstocht. Berlioz schreef de liederen op teksten van zijn vriend Théophile Gautier. Ze worden vanmiddag gezongen door alt-mezzo Marion van den Akker als solist.

Programma

Mendelssohn – Vioolconcert in d-klein (3e deel) (1822) Mozart – Pianoconcert nr. 12 in A-groot, KV 414 Pauze Berlioz – Les nuits d’été, op. 7 (bewerking voor strijkorkest door Gijs Kramer)

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page