top of page
‘Blues & Pink Floyd bie’n Schemerlamp!’  Harp Mitch & Guitar Jakobs
‘Blues & Pink Floyd bie’n Schemerlamp!’  Harp Mitch & Guitar Jakobs

vr 22 nov

|

Valthermond

‘Blues & Pink Floyd bie’n Schemerlamp!’ Harp Mitch & Guitar Jakobs

Het akoestische duo Michel Zwiers alias Harp Mitch en gitarist Helmut Jakobs alias Guitar Jakobs, dat al enkele decennia met elkaar de blues verkondigt, klinkt zeer authentiek. Ditmaal brengt het duo bewerkingen van Pink Floyd ten gehore!

Tijd & LOCATIE

22 nov 2024, 20:15

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

De Nederlandse zanger en mondharmonicaspeler Michel Zwiers alias Harp Mitch en de Duitse gitarist Helmut Jakobs alias Guitar Jakobs zijn al weer 2 decennia binnen verschillende bands met elkaar onderweg in de bluesscene. Als akoestisch duo zijn ze nu 4 jaar bezig een programma te ontwikkelen om in theaters, cafés en andere podia, hun reis door de blues & more te verkondigen. 

Bijna 12 maanden zijn ze aan het werk geweest met nummers op te nemen tijdens hun repetities in de studio. Puur akoestisch met gitaar, mondharmonica en zang. Zij hebben zich zelfs gewaagd aan instrumenten die zij normaal gesproken helemaal niet bespelen. Nieuwe uitdagingen durven aangaan en hierbij totaal buiten de comfortzone te treden.

Vanuit de theatergedachte ‘Blues Bie’n Schemerlamp!‘, hebben ze niet alleen voor nummers gekozen die hun eigen verhaal in de tijdreis van de blues hebben, maar ook voor bruggen te slaan naar muziek die zijn oorsprong vindt vanuit de blues.  Zij hebben het gewaagd om Pink Floyd in het licht van hun Schemerlamp te brengen - op geheel eigen wijze. Verhalen om de verbinding te brengen met de missie waarmee beiden heren onderweg zijn op hun muzikale reis.

Theatermuziek met een lach en traan in de huidige tijd en geest. Hun eigen gevoel en interpretatie van oude klassiekers in de huidige tijd te transponeren met een eigen sound en timing, is voor beide heren doorslaggevend geweest. Niet de oude “klassieker” natuurgetrouw coveren maar een geheel eigen vingerprint meegeven. Autentisch herkenbare sound is wat Harp Mitch &Guitar Jakobs een de eigen identiteit geeft die live op de bühne juist de energie en innemendheid teweeg brengt.

Hun laatste album “Blues bie’n Schemerlamp!” Studio Session 2020-2021 is uitgebracht op een manier waarbij ze een bluespad schilderen waar niet alleen een greep gedaan wordt in de pure amerikaanse blues geschiedenis, maar ook een eerbetoon aan de meest bekende bluesband die nederland op de blueskaart heeft gezet, nl. Cuby & The Blizzards.

Het alom bekende “Window of my Eyes” wordt op een bijzondere wijze als afsluiter van het album gepresenteerd.

When friendship becomes brotherhood, it means a deep connection of the soul from person to person. When brotherhood leads to an emotional amalgamation of shared commitment, it provides communication without uttering a word. When this leads to the ultimate form of connection in the expression of feelings in sound and narration, there is no other word more striking than „BLUES!“

Ben je d’R ook bij?

Zaal open: 19:30 uur 

Voorverkoop: €19,50 

Aan de deur: €22,00 (Vanaf 20:00 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën 

Tickets

  • ‘Blues & Pink F@d'Rentmeester

    ‘Blues & Pink Floyd bie’n Schemerlamp Zaal open vanaf 19:30

    € 19,50

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page