top of page
Bert Hadders
Bert Hadders

vr 10 sep

|

d'Rentmeester

Bert Hadders

Hoewel Bert Hadders (1962) zo’n veertig jaar geleden zijn geboorteplaats 2e Exloërmond verruilde voor een leven in ‘Stad’ bouwde hij middels de personages in zijn liedjes een nieuwe, virtuele nederzetting in de Drents/Groningse Veenkolonies. Hij speelt deze avond samen met Joshua ten Doornkaat.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

10 sep 2021, 20:00

d'Rentmeester , Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Nederland

Over dit event

In de uit rode bakstenen opgetrokken woningen langs dat kaarsrechte kanaal wonen de dominee die om regen bidt, de kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won, de boer die niet mee mocht doen aan BZV, een bijstandsmoeder met lege koelkast en kapotte Lada en de politicus met het revolutionaire werkgelegenheidsplan. (“ruimtevaart achter de dijk”). Op het kerkhofje ligt Okke Kluun, de laatst ter dood veroordeelde misdadiger van Groningen naast Eltjo Siemens, slachtoffer van politiegeweld tijdens de landbouwstakingstaking van 1929.

Hadders speelt in d'Rentmeester met de 18 jarige contrabassist Joshua ten Doornkaat die ook de tweede stem voor zijn rekening neemt.

Bert Hadders maakte vijf Cd's en een twintigtal singles waarvan de meeste hoog in de noordelijke hitlijsten eindigden. (Elvis, Keuning Van De Bunermond, Poolse Bruid, Beloofde Laand, Woar Blift De Zummer, Der Zit Gain Schot In Mie)

De door de Volkskrant als 'beste treinliedjes-schrijver van Nederland' omschreven Hadders won in 2019 

de K ter Laan-prijs voor zijn Groningstalige oeuvre.

Daarnaast maakte hij muziek voor diverse theaterstukken: o.a. Iemandsland, Kapitein Kolk en de succesvoorstelling De Poolse Bruid.

De pers over Bert Hadders

Music Maker: ‘tien juweeltjes’

Dagblad van het Noorden *****

Moors Magazine: ‘We willen meer. Véél meer! Een absolute aanrader’

www.berthadders.nl

Let op:

Hier wordt geen negatieve test of vaccinatiebewijs met hulp van de coronaCheck-app voor gevraagd,

echter zijn er dan alleen zitplaatsen op anderhalve meter beschikbaar. Totdat de regering weer meer versoepelingen toelaat.

Foto: Josetta Mellies

Tickets

  • Uut de Regio: Bert Hadders

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page