top of page
Gabriel Fauré 1 – Autour de Fauré
Gabriel Fauré 1 – Autour de Fauré

do 18 jul

|

Valthermond

Gabriel Fauré 1 – Autour de Fauré

Het Aurora Festival is een jaarlijkse concertserie in de zomer in de drie noordelijke provincies van Nederland. Het festival bestaat uit ca 60 concerten, verdeeld over diverse locaties. Elk jaar is d'Rentmeester ook weer 1 van de locaties.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

18 jul 2024, 20:15

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Camille Saint-Saëns - Strijkkwartet nr. 2 op. 153

Paul Dukas - L'apprenti sorcier voor piano quatre-mains

Gabriel Fauré - Pianokwintet nr. 2

100 Jaar geleden overleed de Franse componist Gabriel Fauré. Hij was een van de invloedrijkste krachten in de Franse muziek rond 1900. Zijn muziek is vernieuwend, dramatisch maar tegelijkertijd uiterst verfijnd. 

Gabriel Urbain Fauré (Pamiers, 12 mei 1845Parijs, 4 november 1924) was een van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie, samen met zijn jongere tijdgenoten Claude Debussy en Maurice Ravel. Fauré is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Tevens heeft hij de Franse religieuze muziek vernieuwd - het Requiem behoort tot zijn bekendste werken. Ook opera's behoren tot zijn oeuvre, maar die hebben geen repertoire gehouden.

Gedurende vier concerten maak je kennis met de betoverende wereld van Fauré, zijn inspiratiebronnen en zijn opvolgers. Vanavond staan het flitsende 2e strijkkwartet van Saint-Saëns, L’ apprenti sorcier van Dukas en een van Fauré’s laatste en meest dramatische werken, het 2e pianokwintet, op het programma.

Musici op dit concert:

Joseph Puglia

Veselina Manikova

Christophe Weidmann

Amparo Lacruz

Paul Komen

Nata Tsvereli

Hermitage Kwartet

Jacobien Rozemond

Floor le Coultre

Francien Schatborn

Amber Docters van Leeuwen

Over Aurora Festival

Het Aurora Festival 2023 vindt plaats van 17 - 26 juli.

Het Aurora Festival is een jaarlijkse concertserie in de zomer in de drie noordelijke provincies van Nederland. Het festival bestaat uit ca 60 concerten, een internationale Summer Academy voor jonge getalenteerde musici, lezingen en excursies. Dit grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland vindt plaats op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Concertboerderij d'Rentmeester voelt zicht vereert 1 van de locaties te mogen zijn!

18 juli om 20:15 uur

Prijs Ticket: € 28,00

Koop hier je ticket(s)!

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page