top of page
Yellofox
Yellofox

za 09 mrt

|

Valthermond

Yellofox

Yellofox is groovende drums, een grote contrabas, een extravagante cello, viool, gitaren, mandoline en veel zang! Alles voor die indie-seventies-americana sound. En als je dat aanvult met het temperament en de energie van het 'frontduo' Jorieke en Marc, weet je zeker dat het geen stilzitten wordt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

09 mrt 2024, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Yellofox is indie-americana in een lekkere seventies vibe.  

Verhalende anekdotes en prachtigste luisterliedjes worden met het grootse gemak afgewisseld door opzwepende ritmische songs, waarin de echo van zowel bluegrass, folk als indiepop in doorklinkt. 

De muziek van Yellofox is beïnvloed door de grote songwriters uit de sixties en seventies. Denk aan Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons, Jackson Brown. En in de magische cello van Jorieke de Vet hoor je Nick Drake in de verte. Maar wat vooral opvalt is de bijzonder samenzang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, het artistieke hart van Yellofox. Naadloos vinden de stemmen elkaar in meerstemmige melodieën die je meenemen naar het Amerika van weleer. Nostalgisch, melancholisch om je dan weer omver te blazen met een opzwepende groove waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. Yellofox maakt muziek die je meeneemt. 

Marc en Jorieke delen dezelfde passie voor verhalen vertellen. Zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven. Twijfels, geluk, verlangen en verbazing vullen de teksten van de liedjes en daarmee ook een avond Yellofox. 'Tomorrow will be gone, but this is today'. is de bijzondere titel van hun debuutplaat. En als we vertellen dat hun tweede plaat de titel: For the Dreamers’ draagt, dan weet je uit welk hout ze gesneden zijn. 

Kijk en luister naar hun mooie videoclips en muziek!

Zorg dat je d'R bij bent! 

Zaal open: 19:15 uur 

Voorverkoop: €17,50 

Aan de deur: €20,00 (Vanaf 19:55 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Tickets

  • Tickets d'Rentmeester

    Yellowfox Zaal open vanaf 19:15

    € 17,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page