top of page
Ruysdael Kwartet
Ruysdael Kwartet

zo 19 nov

|

Valthermond

Ruysdael Kwartet

Meesterwerken van Beethoven en Brahms worden door het Ruysdael Kwartet, een regelmatige gast in Valthermond, gecombineerd met moderne composities. ---> lees meer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

19 nov 2023, 13:45

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Meesterwerken van Beethoven en Brahms worden door het Ruysdael Kwartet, een regelmatige gast in Valthermond, gecombineerd met moderne composities. Toen het kwartet enkele jaren geleden zijn 25-jarig jubileum vierde, kon door een geslaagd crowdfunding project aan 25 componisten worden gevraagd korte stukken te schrijven. Daarvan horen we in dit concert een selectie.

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden studeerden aan het conservatorium in Den Haag. In de begintijd volgden zij lessen bij leden van het Amadeus Quartett, Hagen Quartett en Quatuor Mosaïques. Ook studeerde het kwartet twee jaar lang bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Binnen enkele jaren wist het Ruysdael Kwartet zijn naam te vestigen in binnen- en buitenland en wordt sindsdien regelmatig uitgenodigd voor concerten, festivals en masterclasses.

Het Ruysdael Kwartet speelt naast klassiek repertoire regelmatig werk van hedendaagse componisten. Zo was er bij de Strijkkwartetbiënnale 2018 (de eerste editie, met een prominente plaats voor het Ruysdael) een intensieve samenwerking met Louis Andriessen. En enkele jaren terug ging het kwartet op toernee met Jacob ter Veldhuis.

In juni 2015 vond het eerste Zoom! kamermuziekfestival in de gemeente Rheden plaats, waarvan het Ruysdael Kwartet initiatiefnemer is. In succesvolle edities tot nu toe traden internationale topartiesten op, zoals het Doric String Quartet, Aleksander Madzar, Simon Crawford-Phillips, Jörg Widmann en Barbara Kozelj. In mei 2023 heeft de negende editie van Zoom! plaatsgevonden.

“Het spel boeit van de eerste tot de laatste noot. Een grote professionaliteit gaat samen met een bloeiende fantasie die gevoed wordt door de vele nieuwe muziek die deze musici naast de klassieke werken uitvoeren.” – Klassieke Zaken, Katja Reichenfeld

Programma

Voorafgaand aan het concert (13:45-14:15) speelt jong talent

Zaal open: 13:30 uur

L. van Beethoven (1770-1827)

Strijkkwartet nr. 11 in f-klein “Serioso”, op. 95

Een selectie van door Nederlandse componisten gecomponeerde miniaturen voor het Ruysdael Kwartet

PAUZE

J. Brahms (1833-1897)

Strijkkwartet nr. 2 in a-klein, op. 51 nr. 2

viool - Joris van Rijn

viool - Evi Ohi Resnick

altviool - Gijs Kramers

cello - Michael Müller

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page