top of page
Rik Hoogendoorn: Donkerblauw Hotel
Rik Hoogendoorn: Donkerblauw Hotel

vr 10 nov

|

Valthermond

Rik Hoogendoorn: Donkerblauw Hotel

Rik Hoogendoorn kreeg voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar en zodra hij kon spelen begon hij liedjes te schrijven. Hoewel hij later vooral bekend is geworden als acteur, in o.a. Semamstraat en Kees&Co, is hij altijd blijven gitaarspelen, zingen en liedjes maken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

10 nov 2023, 20:00 – 21:30

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Nu op zijn vijfenzestigste viert hij zijn vijftigjarige jubileum als singer-songwrijter met een theaterconcert waarin de nummers van zijn laatst verschenen album Donkerblauw Hotel centraal staan en hij de boel op humorvolle wijze aan elkaar praat.

Het verschijnen van Donkerblauw Hotel is voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom die uitkomt. In tegenstelling tot zijn eerdere albums die op cd verschenen komt zijn nieuwe werk uit als langspeelplaat op vinyl. 

Toen hij vijftig jaar geleden voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en zelf liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp. Maar op het moment dat zijn eerste album uitkwam, zo’n vijftien jaar later, werden er bijna geen platen meer gemaakt.

Nu, ruim dertig jaar later, is juist de cd weer zo goed als verdwenen en is alles digitaal geworden. Daarom is Donkerblauw Hotel gewoon via de streamingsdiensten verkrijgbaar maar komt het vanwege de herontdekking van het platen draaien ook uit op vinyl.

Op de voorkant van de lp prijkt een schilderij, op de achterkant een fotocompilatie en op de binnenhoes zijn de teksten afgedrukt. Precies zoals Rik daar als vijftienjarige jongen al van droomde.

De Nederlandstalige nummers op Donkerblauw Hotel zijn allemaal van de hand van Hoogendoorn (op één tekst na) en vertellen ieder hun eigen verhaal.

De plaat is geproduceerd door Serge Dusault en behalve bij de twee pianonummers zijn alle opnames gebaseerd op Rik zijn zang- en gitaarpartijen aangevuld met partijen van gastmuzikanten, onder wie Serge Dusault, Anke Piersma, Sofia Dragt en Richard Heijerman. Er is alleen gebruik gemaakt van analoge instrumenten.

Bij dit alles wordt hij muzikaal bijgestaan door multi-instrumentaliste Anke Piersma die haar sporen heeft verdiend in de musicalwereld. 

Dit concert valt onder SI-SO Friday. Dat staat voor een mooi en intiem concert van een singer-songwriter op een vrijdag avond.

Deze muziekstijl komt prachtig tot zijn recht in onze zaal met zijn fenomenale akoestiek, zodat er een perfect geheel ontstaat: Prachtige verhalende nummers, de sfeer, de akoestiek; het hele plaatje klopt voor ons, en daarom weten wij nu al zeker dat ook dit weer een fantastisch concert wordt om niet snel te vergeten.

Zorg dat je d'R bij bent! 

Zaal open: 19:15 uur 

Voorverkoop: €17,50 

Aan de deur: €20,00 (Vanaf 19:55 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Tickets

  • Tickets d'Rentmeester

    Rik Hoogendoorn: Donkerblauw Hotel Zaal open vanaf 19:15

    € 17,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page