top of page
Pianotrio Rowland, Bogdanović & Kudritskaya
Pianotrio Rowland, Bogdanović & Kudritskaya

za 21 okt

|

Valthermond

Pianotrio Rowland, Bogdanović & Kudritskaya

Sinds Joseph Haydn het pianotrio volwassen maakte, hebben veel grote componisten met talrijke werken aan het genre bijgedragen. De verrassing van dit concert is dat het Pianotrio Rowland, Bogdanović, Kudritskaya niet uit dit rijke aanbod put, maar louter transcripties speelt. ---> Lees meer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

21 okt 2023, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Sinds Joseph Haydn het pianotrio volwassen maakte, hebben veel grote componisten met talrijke werken aan het genre bijgedragen. De verrassing van dit concert is dat het Pianotrio Rowland, Bogdanović, Kudritskaya niet uit dit rijke aanbod put, maar louter transcripties speelt. De Britse componist Sally Beamish nam de uitdaging aan om het kleurrijke orkestwerk La Mer van Claude Debussy te bewerken voor pianotrio.

Verklärte Nacht is een laat-romantische compositie van Arnold Schönberg voor strijksextet, dat hij zelf bewerkte voor strijkorkest. Zijn vriend Emiel Steuermann bewerkte het later voor pianotrio. Aan de andere werken op dit concert ligt pianomuziek ten grondslag. Franz Liszt heeft zelf Vallée d’Obermann (uit zijn Zwitserse pelgrimsjaren) grondig omgewerkt tot Tristia voor pianotrio. Nog eigenzinniger heeft Arvo Pärt het Adagio van Mozarts pianosonate KV 280 aangepakt.

Daniel Rowland werd geboren in Londen maar groeide op tegenover de Stiftskerk in het Twentse Weerselo. Het door hem opgerichte Stiftfestival beleeft in de zomer van 2023 zijn 19 de editie. Twaalf jaar lang was de violist primarius van het Brodsky Quartet, waarmee hij talloze optredens en opnamen verzorgde. Op de internationale concertpodia heeft hij zich gevestigd als avontuurlijke speler met een breed repertoire.

Maja Bogdanović werd geboren in Belgrado en studeerde in Parijs waar zij lange tijd woonde. Sinds enkele jaren is Amsterdam haar thuisbasis. Als een gepassioneerd kamermusicus speelt zij vaak op toonaangevende festivals als Kuhmo, Folles Journées, Zeister Muziekdagen en de Cello Biënnale. Na haar verbluffende recitaldebuut in Carnegie’s Hall, roemde muziektijdschrift The Strad Maja om haar uitzonderlijke klankschoonheid, meesterlijke interpretatie en technische perfectie.

Natacha Kudritskaya groeide op in Kyiv en begon op haar zevende met pianoles. Sinds 2003 woont Natacha Kudritskaya in Frankrijk. Natacha Kudritskaya trad op diverse podia in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en andere Europese landen op, als soliste maar ook met collega-musici in kamermuziek ensembles. Ze vormt een duo met Daniel Rowland. Ook in Oekraïne, Israël en de Verenigde Staten werd ze uitgenodigd voor concerten.

Programma

F. Liszt (1811-1886)

Tristia (3 e versie van Vallée d’Obermann), S.723c

C Debussy (1862-1916)

La Mer (1905) (bew. Beamish voor pianotrio – 2013/15)

PAUZE

A. Pärt (geb. 1935)

Mozart-adagio (1992/2005)

A. Schönberg (1874-1951)

Verklärte Nacht, op. 4 (1897) (bew. Steuermann voor pianotrio - 1932)

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page