top of page
Maria Milstein, viool en Nathalia Milstein, piano
Maria Milstein, viool en Nathalia Milstein, piano

za 20 jan

|

Valthermond

Maria Milstein, viool en Nathalia Milstein, piano

Een concert door Duo Milstein staat garant voor betoverend spel. De zussen komen uit een zeer muzikaal gezin, beide ouders zijn musici: moeder speelt altviool in de opera van Lyon en vader is pianist. Maria (viool) en Nathalia (piano) brachten in 2017 samen hun eerste CD uit: “La Sonate de Vinteuil"

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

20 jan 2024, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Een concert door Duo Milstein staat garant voor betoverend spel. De zussen komen uit een zeer muzikaal gezin, beide ouders zijn musici: moeder speelt altviool in de opera van Lyon en vader is pianist. Maria (viool) en Nathalia (piano) brachten in 2017 samen hun eerste CD uit: “La Sonate de Vinteuil, die overal goed werd ontvangen. Als duo spelen zij in zalen door heel Europa, waaronder het Concertgebouw.

Maria Milstein werd geboren in Moskou, in een familie van musici. Ze volgde haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert, in Londen bij David Takeno, en had ook les van Augustin Dumay. De violiste won verschillende onderscheidingen, als solist en als lid van het Van Baerle Trio. In januari 2018 ontving Maria Milstein de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten aan jonge musici wordt toegekend.

Nathalia Milstein werd geboren in Lyon en groeide op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader, Serguei Milstein, bij wie ze in 2009 ook ging studeren aan het conservatorium van Genève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn. Nathalia Milstein lanceerde in 2015 haar internationale carrière met het winnen van de Dublin International Piano Competition.

Programma

F. Schubert (1797-1828)

Vioolsonate in A-groot “Grand duo”, D574

PAUZE

G. Fauré (1845-1924)

Vioolsonate nr. 2 in e-klein, op. 108

Uitvoerenden:

Viool - Maria Milstein

Piano - Nathalia Milstein

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page