top of page
uitverkocht! Leif de Leeuw & Sem Jansen
uitverkocht! Leif de Leeuw & Sem Jansen

vr 30 jun

|

Valthermond

uitverkocht! Leif de Leeuw & Sem Jansen

Leif de Leeuw, voor de achtste keer uitgeroepen als beste bluesrock gitarist van de Benelux, komt samen met Sem Jansen, winnaar van het SBS6-programma ‘Hit the Road’ naar d'Rentmeester!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

30 jun 2023, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Sem en Leif spelen beide gitaar in de southern rockband van Leif de Leeuw en als duo. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline. Je hoort eigen songs en een greep uit hun favoriete americana songs van o.a van Darrell Scott, Brad Paisley en Chris Stapleton. 

Leif de Leeuw (17-02-1995) realiseerde zich op 11 jarige leeftijd toen hij al twee jaar gitaarles volgde en een concert van Johnny Winter bijwoonde, dat hij Blues wilde spelen. Jaren lang studeerde hij alles van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Toen hij op 14-jarige leeftijd meedeed aan de Sena Guitar Awards won hij de Young Talent Award. Vier jaar later won hij nogmaals, nu in de hogere leeftijdscategorie. Hij speelde meerdere tours met Jan Akkerman’s ‘Knight of the Guitar’. Met de Leif de Leeuw Band brengt hij prachtige albums uit! Luister hier 1 van zijn albums.

Sem Jansen (18-03-1992) is zanger, gitarist, songwriter en docent. Op zevenjarige leeftijd volgt hij zijn eerste gitaarles en kort daarop volgde zijn eerste zangles. Tijdens zijn middelbare schooltijd is hij actief in verschillende bands en volgt hij lessen aan de vakklas en de vooropleiding van het Fontys conservatorium te Tilburg. In 2009 start Sem de opleiding klassiek gitaar (Hein Sanderink, Marlon Titre, Enno Voorhorst, Johan Fostier) aan het Fontys conservatorium waar hij in 2013 afstudeert als uitvoerend musicus en gediplomeerd docent. Tevens wint Sem dit jaar de Jacques de Leeuw prijs, een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest prestigieuze student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, en wordt hij toegelaten tot de master of music lichte muziek waar hij zang studeert bij Simone Roerade en gitaar bij Age Kat. Hier studeert hij in 2016 af.

Sinds eind 2011 maakt Sem deel uit van de Leif de Leeuw band als leadzanger en gitarist. Met deze band wint hij in 2014 de Dutch Blues Challenge en in 2015 wordt de band uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ tijdens de European Blues Awards. Inmiddels heeft de band een EP, zes albums en een aantal singles uitgebracht en tourt de band door binnen en buitenland met onder andere shows in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Tjechië, Spanje, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Slowakije, België, Frankrijk, China en de USA.

Daarnaast schrijft en speelt Sem veel Americana muziek welke hij uitvoert met zijn eigen band. In Januari 2023 kwam zijn eerste album “Uncle Sem” uit samen met de tour “Who the f*ck is Britt?!”. Tijdens deze tour en op dit album staan zijn transitie van zangeres naar zanger en het proces daar omheen centraal.

Leif en Sem, als duo, spelen eigen songs, en doen een greep uit hun favoriete Americana songs van o.a van Darrell Scott, Chris Stapleton.

Ze begeleiden zichzelf op (akoestisch) gitaar, lapsteel, pedalsteel en mandoline.

Bekijk en luister hier alvast naar Leif en Sem

Deze is ook zeker de moeite waard om naar te luisteren! 

Het concert van Leif de Leeuw & Sem Jansen valt onder SI-SO Friday. Dat staat voor een mooi en intiem concert van een singer-songwriter op een vrijdag avond.

Deze muziekstijl komt prachtig tot zijn recht in onze zaal met zijn fenomenale akoestiek, zodat er een perfect geheel ontstaat: Prachtige verhalende nummers, de sfeer, de akoestiek; het hele plaatje klopt voor ons, en daarom weten wij nu al zeker dat ook dit weer een fantastisch concert wordt om niet snel te vergeten.

Zorg dat je d'R bij bent! 

Zaal open: 19:15 uur 

Voorverkoop: €15,00 (+fee)

Aan de deur: €16,50 (Vanaf 19:55 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Tickets

  • Tickets d'Rentmeester

    Leif de Leeuw & Sem Jansen Zaal open vanaf 19:15

    € 15,00
    +€ 0,38 servicekosten
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page