top of page
Legiana Collective
Legiana Collective

vr 01 sep

|

Valthermond

Legiana Collective

De muziek die ze maken is folk, maar dan wel uit alle werelddelen. Van de hoge bergen uit Zuid-Amerika tot polka invloeden uit Oost-Europa, maar ook gewoon het traditionele Ierland. Een band waar je van gaat dansen, die inspireert en waar je enorm van gaat genieten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

01 sep 2023, 20:00 – 22:30

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Een grote indruk heeft Legiana Collective bij ons achter gelaten toen zij het voorprogramma waren van de Trio Mandili tour 2022 in Nederland. Wat een energie, mooi stemgeluid, dito instrumenten en geweldig gevarieerd. Wij zeiden meteen tegen elkaar dat het toch mooi zou zijn als zij bij ons  komen optreden tijdens de Culturele Seizoensopening 2023/2024. Het was nog even spannend of ze allemaal kunnen komen, maar het is gelukt! 

Legiana ontstond spontaan in de straten van Zwitserland, Frankrijk en Nederland, waar de Legianas elkaar vonden in een liefde voor wereldmuziek met poëtische narratieven en een sterke groove. De stemmen van de zangeressen smelten tot natuurlijke harmonieën en de akoestische instrumentatie van gitaar, viool, cello en contrabas geeft de band een organisch geluid. Hun muziek belichaamt traditionele folk stijlen van overal ter wereld, van sensuele Latin ritmes tot Balkan dansmuziek tot cowboy songs en sea shanties, gezongen in veel verschillende talen.

Het muzikale collectief van Legiana Collective is wel te vergelijken als een groep troubadours die sinds mensenheugenis al musicerend door het land trekken.

Luister hier alvast naar hun prachtige muziek.

En bekijk hier hun optreden in d'Rentmeester samen met Trio Mandili.

Op vrijdag 1 september is de feestelijke opening ter gelegenheid van het culturele seizoen 23/24 in d’Rentmeester. Het weekend staat ook in het teken van een prachtige van Gogh geïnspireerde expositie van KunstKring Borger Odoorn, waarbij verschillende kunstenaars van de KKBO op 1, 2 en 3 september hun werk exposeren.

De kinderen van de Voel het Veen kinderweek mogen dan ook hun werk exposeren.

Om 18:30 uur gaan de deuren open. Zo kan je rustig de expositie bekijken van de kunstenaars. Rond 20:00 wordt het cultureel seizoen geopend, met een feestelijk glaasje van het huis om te toasten op een prachtig nieuw seizoen. Daarna zal er een wervelend optreden zijn van de geweldige band Legiana Collective.

Zorg dat je d'R bij bent! 

Zaal open: 18:30 uur 

Voorverkoop: €17,50 

Aan de deur: €20,00 (Vanaf 19:55 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Tickets

 • Tickets d'Rentmeester

  Legiana Collective Zaal open vanaf 19:15

  € 17,50
  Verkoop geëindigd op
 • Kinderen 4 t/m 16 jaar gratis

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page