top of page
Schubertiade met piano quatre-mains
Schubertiade met piano quatre-mains

za 11 mei

|

Valthermond

Schubertiade met piano quatre-mains

Van Immerseel en Ito nemen ons mee naar zo’n Schubertiade, zoals die in 1828 zou kunnen hebben plaatsgevonden. Samen aan de vleugel spelen ze stukken die Schubert in zijn laatste levensjaar schreef, waarin weemoed nooit ver weg is. ---> Lees meer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

11 mei 2024, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Schubert was onovertroffen als componist van intieme muziek, zoals de honderden liederen en vele kamermuziek getuigen. Op “Schubertiades” werden die werken door de componist samen met allerlei vrienden in een ongedwongen sfeer gespeeld. Van Immerseel en Ito nemen ons mee naar zo’n Schubertiade, zoals die in 1828 zou kunnen hebben plaatsgevonden. Samen aan de vleugel spelen ze stukken die Schubert in zijn laatste levensjaar schreef, waarin weemoed nooit ver weg is.

Jos van Immerseel is pianist, dirigent, onderzoeker, verzamelaar, docent. Muziek in haar vele facetten staat centraal in zijn werk en leven. Zijn belangrijkste leraren waren Flor Peeters (orgel en compositie); Eugeen Traey (piano); Jef Alpaerts (kamermuziek); Lucie Frateur (zang); Kenneth Gilbert (klavecimbel) en Daniël Sternefeld (dirigent). Jos van Immerseel is ook een autodidact organist, retoricus, fortepiano en clavichord speler.

Ayako Ito is geboren in Tokio en studeerde piano aan het Toho Gakuen Muziekcollege. In Europa vervolgde ze haar studie bij Theodor Paraskivesco in Parijs (moderne piano) en bij Jos van Immerseel (oude instrumenten, fortepiano) aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze summa cum laude haar diploma’s kamermuziek en pianoforte behaalde. Ze is een gepassioneerd kamermusicus. Sinds 2016 vormt ze een duo met Jos van Immerseel. Het duo Immerseel-Ito is beschreven als een “goddelijke kruisbestuiving tussen miraculeuze pianovirtuozen”.

Programma

F. Schubert (1797-1828)

- Rondo in A-groot “Grand Rondeau”, D951

- Divertissement à la Hongroise in g-klein, D818

- Allegro in a-klein “Lebensstürme”, D947

- Fantasie in f-klein, D940

Uitvoerenden:

Piano - Jos van Immerseel

Piano - Ayako Ito

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page