top of page
Morton Feldman
Morton Feldman

do 27 jul

|

Valthermond

Morton Feldman

De muziek van de Amerikaanse componist Morton Feldman is volstrekt uniek en ongeëvenaard. Schijnbaar minimalistisch van karakter is het muziek waarin de kleinste veranderingen een overweldigend effect kunnen veroorzaken. Het is muziek die een opperste concentratie van de luisteraar vraagt. >>>

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

27 jul 2023, 20:15

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Morton Feldman - For Bunita Marcus

De muziek van de Amerikaanse componist Morton Feldman is volstrekt uniek en ongeëvenaard. Schijnbaar minimalistisch van karakter is het muziek waarin de kleinste veranderingen een overweldigend effect kunnen veroorzaken. Het is muziek die een opperste concentratie van de luisteraar vraagt. Deze wordt vervolgens beloond met een haast zwevend gevoel van tijdloosheid. Op het programma staat het monumentale pianowerk ‘For Bunita Marcus’.

Paul Komen

Paul studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn, waar hij cum laude afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie bij Hans Leygraf in Hannover, in New York bij Gyorgy Sandor en in Bloomington bij Gyorgy Sebok. In 1989 maakte hij zijn debuut in de VS met recitals in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington. Van Paul Komen verschenen cd’s met werken van onder meer Mompou, Skrjabin, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Chopin. Voor een van deze cd’s ontving hij in 1994 een Edison. De afgelopen jaren heeft Paul Komen zich naast de moderne vleugel ook toegelegd op het spelen op historische instrumenten, hetgeen leidde tot talloze concerten op internationale festivals, zoals het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, de Dresdner Musikfestspiele, Festspiele Sans Soucis in Potsdam, het Festival van Vlaanderen, Le Festival de Piano de La Roque d’Anthéron, Les Académies Musicales in Saintes en Musica Antigua in Barcelona.

In het seizoen 2000-2001 speelde Komen de 32 sonates van Beethoven in een serie van zes concerten onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam en in het Beethovenhaus in Bonn en maakte hij twee Europese tournees met het Orkest van de 18e eeuw o.l.v. Frans Brüggen als solist in het eerste en derde pianoconcert van Beethoven. Ook speelde hij met het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe. In het seizoen 2005-2006 heeft hij met het Orkest van de 18e eeuw opgetreden, ditmaal met pianoconcerten van Mozart. Naast zijn solo optredens geeft Paul Komen veel kamermuziekconcerten en vormt hij een pianoduo met de Georgische pianiste Nata Tsvereli.

Paul Komen is verbonden als hoofdvakdocent piano en docent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium en is artistiek leider van het Aurora Festival.

 Over Aurora Festival

Het Aurora Festival 2023 vindt plaats van 19 - 28 juli.

Het Aurora Festival is een jaarlijkse concertserie in de zomer in de drie noordelijke provincies van Nederland. Het festival bestaat uit ca 60 concerten, een internationale Summer Academy voor jonge getalenteerde musici, lezingen en excursies. Dit grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland vindt plaats op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Concertboerderij voelt zicht vereert 1 van de locaties te mogen zijn!

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page