top of page
ARTVARK & CLARON MCFADDEN
ARTVARK & CLARON MCFADDEN

zo 04 feb

|

Valthermond

ARTVARK & CLARON MCFADDEN

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

04 feb 2024, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

“In lots of areas of our society, even in the Arts, most of the time the male perspective on things is projected. In this program, Artvark & Claron want to invite themselves and the audience to listen to some different angles.” McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma.

Artvark Saxophone Quartet 

Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Claron McFadden 

De Amerikaanse Claron McFadden is een gevierde en veelzijdige sopraan. Ze studeerde in 1984 af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. In datzelfde jaar verhuisde ze naar Nederland. Hier maakte zij in 1985 haar operadebuut op het Holland Festival. Als soliste werkte McFadden met grote namen als Fabio Biondi, Michel van der Aa en The Arditti Quartet. Daarnaast is ze een graag geziene solist bij onder meer het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper en de Royal Opera House in Londen.

McFadden straalt tussen de saxofoons. Ongetwijfeld was deze samenwerking een van de beste van dit jaar. Op 'Sly Meets Callas' bewijst Claron McFadden het perfecte vijfde lid van Artvark te zijn. Haar uitzonderlijk flexibele stem met zoveel kleuren is in zo'n harmonie met de saxofoons, dat je je afvraagt wat je hoort. Zeer indrukwekkend. - Het Parool

Bekijk hier alvast een fragment van deze voorstelling

Zorg dat je d'R bij bent! 

Zaal open: 14:30 uur 

Voorverkoop: €20,00 

Aan de deur: €22,00 (Vanaf 14:25 uur & vol=vol)

Eerste kop koffie/thee is van het huis!

Tickets

  • Tickets d'Rentmeester

    ARTVARK & CLARON MCFADDEN Zaal open vanaf 14:30

    € 20,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page