top of page
Pianorecital Ana-Maria Vera
Pianorecital Ana-Maria Vera

zo 17 mrt

|

Valthermond

Pianorecital Ana-Maria Vera

Beide elementen die pianiste Ana-Maria Vera kenmerken, germaans en latijns, komen aan bod in dit recital. Met de Waldstein sonate speelt ze een van Beethovens meest bekende – en veeleisende – werken. Terwijl ze zich met Debussy, Ravel en Albéniz van haar latijnse kant laat zien. ---> Lees meer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

17 mrt 2024, 15:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Beide elementen die pianiste Ana-Maria Vera kenmerken, germaans en latijns, komen aan bod in dit recital. Met de Waldstein sonate speelt ze een van Beethovens meest bekende – en veeleisende – werken. Terwijl ze zich met Debussy, Ravel en Albéniz van haar latijnse kant laat zien.

Ana-Maria Vera speelde al vanaf haar kindertijd pianoconcerten en -recitals over de gehele wereld. Als Amerikaanse pianiste met een Groningse moeder en Boliviaanse vader begon Vera haar muzikale studie op 3-jarige leeftijd en maakte ze haar professionele debuut toen ze acht was. Haar eerste plaatopname, van concerten van Haydn en Mozart met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Edo de Waart, op het Philips label, kreeg een gouden plaat. Op haar negende maakte ze haar televisiedebuut met Arthur Fiedler en de Boston Pops en op haar twaalfde werd ze in het Witte Huis uitgenodigd om een recital te spelen voor president Jimmy Carter. Op haar zestiende werd ze door de staat Bolivia geëerd met een speciale herinneringszegel.

Ana-Maria Vera studeerde bij Ylda Novik en Leon Fleisher. Ze trad op met grote orkesten in de beroemde concertzalen van de wereld. Ze gaf talrijke solorecitals in iconische zalen zoals het Kennedy Center in Washington, D.C., het Concertgebouw in Amsterdam, de Herkulessaal in München, de Salle Gaveau in Parijs en Londens Wigmore Hall. Ook speelt ze graag kamermuziek, waarbij ze een speciale band had Ivry Gitlis, Joshua Bell en Steven Isserlis.

Ana-Maria Vera is oprichter en directeur van Bolivia Clásica, een liefdadigheidsorganisatie gevestigd in Londen en La Paz, die culturele uitwisseling stimuleert tussen Bolivia en de rest van de wereld. Een jaarlijks internationaal muziekfestival dat gerenommeerde musici naar Bolivia brengt en een muziekacademie voor ambitieuze jonge musici uit heel Bolivia vormen hier onderdeel van.

Programma

L. van Beethoven (1770-1827)

Sonate nr. 21 in C-groot “Waldstein”, op. 53

C. Debussy (1862-1916)

(b>M. Ravel (1875-1937)

I. Albéniz (1860-1909)

Uitvoerenden:

Piano - Ana-Maria Vera

'Her piano playing was fierce and fearless, thrillingly mobile and sentient.' The Times, Londen

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page