top of page
ZORITA
ZORITA

vr 02 sep

|

d'Rentmeester

ZORITA

Zorita is de band rondom de liedjes van de Belgisch/Spaanse frontman Carlos Zorita Diaz. De muziek steunt op verhalen, gedichten en gedachten. Een beetje zoals de songs van Leonard Cohen, Tom Waits en Nick Cave & The Bad Seeds; ze vervoeren je naar een andere plek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

02 sep 2022, 20:00

d'Rentmeester , Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Nederland

Over dit event

2022 is het jaar dat hun veel geprezen debuutalbum ‘Amor Y Muerte’ zijn 10-jarig bestaan viert. Het optreden van de band staat dat ook in het teken van dit jubileum.

Met Amsterdam als uitvalsbasis vermengt Zorita hun muziek met klanken van over de hele wereld tot aanstekelijke popmuziek. De liedjes doen denken aan de Middellandse Zee, de Caraïben, het meer bij je grootmoeders huis, de Oostzee en vele andere plaatsen die tot de verbeelding spreken. Sommige mensen vergelijken hun geluid met Calexico, Lhasa de Sela en Manu Chao. Anderen zeggen dat ze klinken als de huisband van Quentin Tarantino.

De meeste nummers dragen een zekere melancholie, en waar mogelijk plaats Zorita dat liefst op een aanstekelijk ritme. Want als je toch al melancholisch bent, dan kan je daar net zo goed je heupen bij bewegen.

Een concert om echt naar uit te kijken!

Luister hier alvast de prachtigste liedjes van Zorita!

Zorita muzikanten zijn:

Carlos Zorita Diaz (Zang, gitaar, banjo, e.a. snaarinstrumenten)

Joost Abbel (Elektrische gitaar, banjo, pedal steel)

Robert Koomen (Basgitaar, achtergrondzang)

Jina Sumedi (Toetsen, accordeon, melodica)

Thomas Geerts (Trompet)

René van Haren (Trombone)

Abel de Vries (Drums, achtergrondzang)

De feestelijke opening van het culturele seizoen 2022/2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Drenthe, Gemeente Borger-Odoorn, Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën, Stichting Waar een Wil is, d’Rentmeester en Stichting Kunst Kring Borger-Odoorn

Tickets

  • Ticket d'Rentmeester | Zorita

    € 19,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page