top of page
Glühweinconcert
Glühweinconcert

za 16 dec

|

Valthermond

Glühweinconcert

Dit concert van Klassiek in ’t Veen is zoals gebruikelijk in de feestelijke sfeer passend bij december. Deze keer staan de Liebeslieder-Walzer van Johannes Brahms centraal, in de versie voor vocaal kwartet met piano-vierhanden. ---> Lees meer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & LOCATIE

16 dec 2023, 20:00

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Klassiek in' t Veen

Dit concert van Klassiek in ’t Veen is zoals gebruikelijk in de feestelijke sfeer passend bij december. Deze keer staan de Liebeslieder-Walzer van Johannes Brahms centraal, in de versie voor vocaal kwartet met piano-vierhanden. Brahms maakt In deze compositie van achttien korte liederen in volkslied-achtige stijl een vette knipoog naar twee andere Weense componisten, Franz Schubert en Johann Strauss.

Sopraan Elenora Hu werd geboren in Delft. Na haar opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden richtte ze zich op haar zangstudie aan het Utrechts Conservatorium. In 2021 maakte ze haar debuut bij De Nationale Opera in Hoe ANANSI the stories of the world bevrijdde en won ze de TV-operawedstrijd ARIA van Omroep Max, waarmee ze een studiebeurs ontving voor De Nationale Opera Studio. Ze vertolkte rollen als Second Woman/First Witch in Dido and Aeneas in Paradiso, Prinses Galathea in Operetta Land en een solistische rol in Ändere die Welt! binnen het Opera Forward Festival.

Alt-mezzo Marion van den Akker heeft een indrukwekkende internationale carrière van 35 jaar genoten. Ze vertolkte daarin meer dan 20 operarollen, trad op als solist met grote orkesten, en gaf veel (internationale) liedrecitals gaf met o.a. haar echtgenoot wijlen Rian de Waal, Paul Komen, Martijn van der Hoek en Jeroen Sarphati. Zij was verbonden als hoofdvakdocent zang aan het Prins Claus conservatorium van 2006 tot 2015 en vocaal programmeur binnen het Peter de Grote Festival in diezelfde periode. Nu coacht ze privé vele professionele zangers en zingt zij concerten of een opera, zoals in 2021 met groot succes de rol van Auntie in de opera Peter Grimes.

Als oratoriumzanger vertolkte Leon van Liere solowerken van Bach, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Verdi en Dvořák. Hij trad op in talrijke operaproducties, waaronder Verdi, Simon Boccanegra; Bizet, Carmen; Delius, A Village Romeo and Juliet; Schreker, Die Gezeichneten en Britten, Peter Grimes. Hij werkte samen met dirigenten James Gaffigan, Sir Mark Elder en Markus Stenz.

Bas-bariton Martijn Sanders studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Wenen. Van 2010 tot 2013 maakte hij als solist deel uit van het ensemble van Opera Zuid. Recente hoogtepunten zijn Colline in La bohème (Nederlandse Reisopera), Boroff in Fedora (NTR Zaterdagmatinee), Fra Melitone in La forza del destino (Theater Aachen) en Claudius in Hamlet (OPERA2DAY). Bij De Nationale Opera zong hij de rol van Monnik in Tea van Tan Dun (2003), Senator in Franz Schrekers Die Gezeichneten (2007) en Cesare Angelotti in Tosca (2022).

Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met o.a. Eva Maria Westbroek, Diana Damrau, Roberta Alexander, Régine Crespin, Cristina Deutekom, Nelly Miricioiu, Elenora Hu,Thomas Hampson, Christian Gerhaher, Thomas Quasthoff, Peter Gijsbertsen en Maarten Koningsberger. Gilbert studeerde piano aan het Conservatorium te Amsterdam. Hij was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam en hij verleent zijn medewerking aan o.a. De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio Opera Forward Festival en het Internationaal Lied festival Zeist.

Dr. Willem Kersing werkte tot 2011 als KNO-arts/Foniater. Hij speelt vanaf zijn vijfde jaar piano en had o.a. les van Johan Patist, George van Renesse, Jeremy Lowenthal en Herman Strategier. Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Enschede. Hij begeleidt vele zangers en participeert als pianist in de coaching van jonge zangers door Marion van den Akker.

Programma

J. Brahms (1833-1897)

Liebeslieder-Walzer, op. 52 (voor vocaal kwartet en twee piano’s)

Zwei Gesänge, op. 91 (voor stem, altviool en piano)

PAUZE

Nader te benoemen sfeervol december repertoire

Uitvoerenden:

sopraan - Elenora Hu

alt-mezzo - Marion van den Akker

tenor - Leon van Liere

bas-bariton - Martijn Sanders

piano - Gilbert den Broeder

piano - Willem Kersing

Prijs ticket:

Volwassene: € 30,00

Vriend van Klassiek in't Veen: € 25,00 

Jongere: (<16 jaar) € 7,50 

DEEL HET MET VRIENDEN

bottom of page